Okoskodjunk!

 víz (lat. aqua) a hidrogén és az oxigén vegyületekémiai képlete H2O (dihidrogén-oxid). Olvadáspontja: 0 °C, forráspontja: 100 °C 101,3 kPa nyomáson. Egészen -48 Celsius fokig túlhűthető.[5]. A „víz” megnevezés általában a szobahőmérsékleten folyékony állapotra vonatkozik, szilárdhalmazállapotban jégnek, légnemű halmazállapotban gőznek nevezik. Dipólusmolekulák alkotják. A víz egy amfoter vegyület, ami azt jelenti, hogy viselkedhet savként és bázisként is.Stilles Mineralwasser.jpg

A víz mikor megfagy a térfogata is megnő.

 

A jégnek kisebb a sűrűsége ezért úszik a víz tetején.Következménye:kőzetek aprózódása.A víz  szétfeszíti a követ.

A Föld felszínén több mint 70%-át víz foglalja el,ennek 18%-ka képes emberi fogyasztásra.

Kísérlet:

1.A vízbe teszünk cukrot,egy idő múlva feloldódik.

2.Ha a vízbe teszünk sót az meggátolja a fagyást.

3.A hideg sós vízbe belelógatunk egy cérnaszálat akkor a sókristályok rátapadnak a cérnára.

 

 

 A veboldalam már kezd jobb és jobb lenni, de nem a legjobb.Küldjetek ötleteket,hogy miről irjak a

figuraarpi@gmail.com-ra.smiley